HU: 003620 448 5590 AT: 0043664 1847020 office@oliveandoliva.com

Vedd magad körbe színes jókedvű holmikkal-persze a jóízlés határain belül-és amikor végre kinyújtod a lábad a nap végén vagy hétvégén, máris kicsit eltompul az a tény, hogy idén sajnos vagy ilyen vagy olyan okok miatt nem jön össze a nyaralás. Bár már lazultak az előírások a járvány miatt, még mindig itt lóg az árnyéka a nyakunkban, ezért sokan úgy döntöttek idén, hogy nem mennek el nyaralni, idegen országba, vagy nagy közösségbe. Pár tippel picit lehet otthon is minivakációzni.

Ízletes, de egészséges hűsítőkkel

Napközben inkább valami friss gyümölcsös-zöldséges infúzált vízzel, este akár egy laza koktéllal hűsíted magad, sokkal jobban esik, ha valami szép üvegbe töltöd, abból egy szép vagy különleges pohárba. Bevezethetitek otthon a koktélórát, ami a 60-70 években nagy divatját élte.

Ha egyből többet veszel a különleges poharakból, bármikor villogtathatod őket, ha vendégsereget vársz.

Nincs kerted, csinálj egyet!

Mihez kezdesz a gyerkecekkel, amikor se napközi, se tábor, mindenki otthon ül és félpercenként mondja, hogy mama? Nyomj a kezükbe egy ecsetet, adj nekik festéket, és máris elkezdhetik a balkonkert projektet.

Biztos te is felhalmoztad a chili con carne kilós konzerveket, szabadulj meg tőle, főzd el, legalább egy napig arra sincs gondod, a kiürült konzervdobozokat pedig gondos tisztítás, és az éles részek eltávolítása után add a gyerekeknek hadd mázolják össze.


Hálószoba a tengerparton

Ki nem szereti a friss ágyneműt? A fiam mindig mondja amikor hetente ágyneműt cserélek: Mama, most mintha egy hotelban lennénk.

(Ez az írás is ebből a vicces kis szólásból keletkezett, mi sem megyünk nyaralni idén amíg nem rendeződik ez a pandémiahelyzet)

Ha van egy kis büdzséd rá, cseréld le az egészet valami szép nyári vagy tengeri motívumra, ha kevesebb, akkor vegyél rá csak egy szép kék takarót.

Tipp: Valami könnyed vízillatú öblítővel mosd át a tengerfeelingért, nekünk a kék Lenor nagyon bevált.

Grillpiknik a balkonon

Az új virágtartóid már készen vannak ugye, csak ki kell rakni valami nyarat bíró növénnyel a teraszra. Mi hiányzik a nyárból? A szabadtéri sütés! Können megoldhatod azt is, akár veszel egy komolyabb grillt-ez nyilván helyigényesebb-vagy egy asztalit, rögtön más hangulata van az ebédnek vagy vacsorának, ha kint készül. Hűtsetek be hozzá valami finom italt, öntsd azt a csodás új üvegekbe, illatozzon a grill, és máris más hangulata lesz a nyári naplementének, ugye?

Vedd fel a bikinid

Csak vedd fel és kész, ülj ki a teraszra, napozz, vagy csak lébecolj benne egész nap:)

Jó nyarat nektek:)

B