HU: 003620 448 5590 AT: 0043664 1847020 office@oliveandoliva.com

Tavasszal elkezd minden bizseregni, de ha nem, teszünk róla:)

Megint egy kis házi praktikát hoztam nektek, egy cellulitisz elleni macerátumot, ami halálegyszerű, nem kell hozzá más, mint:

-olivaolaj

-kávébab

-csili

Semmi mást nem kell csinálnod, mint egy fertőtlenített üvegbe (elmosod, aztán 2 perc mikróban megteszi, ha nem akarsz kifőzéssel piszmogni) kb feléig-kétharmadáig teszed kicsit szétklopfolt kávészemekkel, mellétörsz egy jó csípős száraz csilipaprika felét magostól, mindenestől, és felöntöd levegőmentesig olivaolajjal.

Két-három hétig egy napos meleg helyen letakarva macerálhatod, vagy ha nem bírod ki, lehet kb 2-3 órán keresztül lassan tűzhelyen vízfürdőben is macerálni. Utána leszűröd, hónapokig is eláll.

Mit tud ez az olaj?

-Az olívaolaj jótékony hatásairól nem kell beszámolnom.

-A kávé és a csili kivonata serkentő hatással lesz a bőrre, jó hatással van a vérkeringésre, az antioxidánsoknak köszönhetően a koffein fellép a bőr öregedése ellen, a csiliben található kapszaicin vérbőséget okoz, gyulladáscsőkkentő, fájdalomcsillapító-viszont felturbózza a vérkeringést, ezért a cellulitiszkezelések kiváló kísérője lehet ez az olajkeverék.

Ha túl erős egyszerűen húzd fel olivaolajjal, de mindenki a saját felelősségére próbálja ki.

Figyelem, és vigyázat, az érzékeny bőrüeknél irritált bőrpírt, viszketést okozhat, ezért inkább csak egy nagyon kis területen próbáljad ki. Semmi esetre ne használd az arcodon, pláne nem a szemek környékén!

Nem viccelek, én ordítottam az első adagnál, amikor elfelejtettem, hogy nem kellene a szemembe nyúlkálnom utána 🙂

 

Barbara