HU: 003620 448 5590 AT: 0043664 1847020 office@oliveandoliva.com

 

 

Egyél színesen: ha több színű, javarészt zöldségből álló ételekkel tömöd meg a hasad egyrészt nem lesz bűntudatod, másrészt pedig a szemed is jóllakik, ezáltal a hangulatod is jobb lesz.

Emellett a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás az elhízás, a diabétesz, a szívbetegségek és a daganatok kialakulása ellen dolgozik.

Télen erre szükség van, hajlamosak vagyunk befordulni, szürkébe átmenni, ezért a mai vacsorám elhoztam nektek, egyszerű kis csacska étel, de én nagyon szeretem:

 Meleg ördögszekér laskagomba saláta szalonnacsíkokkal, és spárgával

De lássuk mi van benne:

Olivaolaj: Mi más, kell még valakinek mesélnem róla? Ugye nem:)

Ördögszekér laskagomba:

A gombák zöme antioxidánsban nagyon gazdag, emellett príma  szelénforrás, és a cukorbeteg diétába is tökéletesen beépíthető Az sem elhanyagolandó, hogy a gomba kalóriatartalma majdnem a nullával konvergál, persze csak, ha pároljuk vagy grillezzük, és nem ha tejszínes szószban úszkál.

Spárga: Kiváló vizelethajtó, ezért ödémás bőrre a spárgaételeket ajánlom. Ugyanúgy, mint a gomba erős antioxi hatással bír, emellett lúgosít, védi az érrendszert a benne található folsav miatt, és nem utolsósorban hatásos a másnaposság ellen. Hoppá ünnepek, és csin-csin!

Szalonna: Kell és kész.

Meg egy pár spricc citrom leve, és egy kis rozmaring, só és bors-direkt mielőtt kész lesz még forrón őröld rá.

Jó étvágyat, és egyél sok színes ételt!