HU: 003620 448 5590 AT: 0043664 1847020 office@oliveandoliva.com

Nem alapszabály, hogy minden évszakban másképp ápoljuk a bőrünket, de télen és nyáron azért muszáj jobban odafigyelnünk rá, hiszen mind a hőmérséklet szélsőségessége, mind a levegő nedvességtartalma befolyásolhatja a az állapotát.

Kerüljünk mindent ami a bőrünket kiszáríthatja.Mik lehetnek ezek a dolgok?

A forró zuhany, vagy egy forró fürdő.

Ha csak úgy tudunk ellazulni, hogy egy hosszú fürdőt veszünk, vagy zuhanyt, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a víz hőmérséklete nem legyen túl meleg.

Kerüljük a magas kókuszvajtartalmú szappanok használatát, használjunk inkább fürdőolajat, sheavajas szappant, vagy olajos alapú termékeket.

Szárító hatású tonikok, szappanok, arclemosók:

A arcra is próbáljunk inkább védőréteget biztosító termékeket használni, nyugodtan használjunk zsírosabb krémeket, és nem alkoholtartalmúakat, amelyek csak tovább szárítják a bőrt, ilyenek az alkoholtartalmú arcvizek, tonikok.

UV sugárzás:

A sílankákon tűző napnak ugyanolyan ereje, és hatása van, mint a nyári tengerpartinak, mindenképpen gondoskodjunk megfelelő védelemről

Ilyenkor is fontos a fényvédelem! Gondosokodj arról, hogy ne úgy térj haza a síelésből, mint ő:

Kim-Kardashian-Sunburn–1315092570815592894

Ugye ijesztő? Szóval elő a napkrémmel, mielőtt felmész a hegyre.

A megfelelő hidratálásról ilyenkor sem szabad megfeledkezni, legyen az víz, tea, vagy más egészséges itóka (tudom ide beletartozik a napi egy pohár vörösbor, de ne feledjük, az alkohol dehidratál)

Belsőleg is tudod a vizet pótolni, ilyenkor a magas víztartalmú készítmények, mint például a zselés, vizes szérumok https://www.oliveandoliva.com/termekkategoria/borapolas/arcapolas/szerumok/

pikk-pakk pótolják a szükséges nedvességet.

Ajkaidról magas zsírtartalmú krémekkel, szájápolókkal gondoskodhatsz.

Ne feledd, a szépségért sajnos kompromisszumokat kell hozni, kielégítő mennyiségű alvás, egészséges ételek, moderált mennyiségű alkohol, és a sport sem fog megártani.