HU: 00 36 21 252 5555 AU: 00 43 664 4800 373 office@oliveandoliva.com

MARY JANE

Ft4,190.00

Kenderolaj: Fontos zsírsavakat szolgáltat, kiegesziti a krónikus allergiák és gyulladások sikeres kezelését. Serkenti a sejtek anyagcseréjét. A kenderolaj összetételében előforduló terpéneknek gyulladásgátló hatásuk van, az E vitamin alfa-tokoferol és gamma-tokoferol formájában fordul elő.

Fontos: az olaj kinyerésére használt magvak olyan fajta kenderből vannak begyüjtve, mely nem tartalmaz pszichotróp anyagokat

Caprate: selymes emoillent

Levendulaviz: Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású hidrolátum

Aloe: Erősen hidratáló, hegesítő, nyugtató és regeneráló hatású gél

Glycerin: egy klasszikus humektáns

Erdei mályva kivonat:

Tulajdonságok

  • csillapító, nyugtató, hidratáló hatású, az irritált bőrre nagyon jó hatással van
  • Véd a bőrszárazság ellne, bőrlágyító és bársonyosító hatású

Mire használd:

  • száraz, érzékeny bőrre
  • irritált, repedezett vagy hámló bőrre
  • kiszáradt, vízhiányos bőrre
  • kiütésre, pirosságra
  • törékeny bőr ápolására
  • gyerekek bőrére alkalmazva

 sárkányvér kivonat tulajdonságai

  • hegesítő és szerkezetjavító hatású
  • bőrregeneráló, hatást fejt ki a bőr korai öregedése ellen
  • antioxidáns, szabadgyökellenes hatású, fellép az oxidatív stressz ellen
  • öregedésellenes, fellép a bőröregedés jelei ellen
  • serkenti a fibroblasztokat, visszasűrűsíti a bőr tartóhálózatát
  • javítja a felhám rétegződését és sejtszintű kohézióját
  • serkenti a kollagénszintézist, növeli bőr tónusát és feszességét
  • összehúzó hatású, gyulladásgátló, enyhén antibakteriális

Növényi kollagén:

A kollagén képes a bőr felszínén kialakítni egy finom, hajlékony réteget, mely nem zárja el a pórusokat és segít megtartani a bőr víztartalmát, egyúttal rugalmasságot kölcsönözve annak.
Ez a kozmetikai hatóanyag glikoproteinekből áll, melyet nem génmanipulált élesztőből vonnak ki, fehérjével és oligoszaharidokkal keverékben. A bőrben természetes módon előforduló kollagénnel hasonló tuléajdonságokkal rendelkezik. A növényi eredetű kollagén minden típusú bőr csillapítására, rugalmasítására, védelmére ideális hatóanyag. Leginkább a száraz, vízhiányos vagy érett bőrre. A növényi eredetű kollagén rendelkezik olyan tulajdonságokkal is, melyek hozzájárulnak a hajszálak enyhe vastagodásához is

Alkalmazások

  • bármilyen típusú bőr ápolására
  • hajápolásra
  • érett bőrre
  • kiszáradt és vízhiányos bőrre
  • sprőd, hámló bőrre
  • szemkörnyék ápolására
  • öregedésgátló készítménykbe
  • szélsőséges körülményeknek kitett bőr védelmére
  • bármilyen típusú, főleg a finom, vékony szálú hajra
  • dúsító, erősítő hajbalzsamokba
  • szempilla festékekbe, dús hatás elérésére
  • szempilla festékekbe, a szempillák ápolására

Peptide-coll

Egy magasszíntű kozmetikai hatóanyag, mely elősegíti a bőröregedés folyamatának a lassítását. Utánozva a szervezet saját mechanizmusát, párhuzamosan serkenti a kollagéntermelődést és védelmet nyújt a kollagén lebomlása ellen. Ráncellenes hatása bizonyított.

Egy szintézissel nyert, szabadalmaztatott kis molekulatömegű peptid komplex, amelynek célja a ráncok kialakulásának megelőzése és a meglévők kinézetének javítása.

Elősegíti a bőröregedés folyamatának lelassítását, utánozva a szervezet saját mechanizmusát, párhuzamosan serkenti a kollagéntermelődést és védelmet nyújt a kollagén lebomlása ellen, hatásosan ráncellenes. E két hatás szinergiában működve megőrzi a bőr szerkezetének teljesmértékű integritását.

Jelentős javulást hoz a különböző jellegű bőrproblámák esetén, elősegíti a bőr szerkezetének javítását. Felfedi az arcbőr feszesebb kinézetét, formásabb vonalakkal és finomabb pórusokkal, egy fiatalosabb kinézetet eredményezve.

Peptidelin

Egy nagyon ismert peptid, a mimikai ráncok ellen és az arcbőr általános kinézetének feljavítására alkalmazzák. Hatékonysága bizonyított, ellazítja a ráncok megjelenéséért felelős arcizmokat.
Az első forradalmi hexapeptidnek számít, mely ráncellenes, feltöltő hatással bír, arcbőrünknek megfiatalodott, ellazult kinézetet kölcsönöz

Összetevők (INCI): water, acetyl hexapeptide-8, caprylyl glycol

Egyéb elnevezések: Argireline, acetyl hexapeptide-3


Tulajdonságok

  • rendszeres használat mellet bizonyított a ráncenyhítő hatása
  • csökkenti a mimikai ráncokat és vonalakat
  • ellazítja a ráncok megjelenéséért felelős arcizmokat
  • feszültségmentesíti a bőrt, megelőzve az összehúzodások kiújulását
  • csökkenti az arcon megjelenő ráncok mélységét, fellép az újabb ráncok kialakulása ellen
  • csökkenti a szemkörnyéken megjelenő ráncok mélységét

Coco Caprylate – leírás és javaslatok

Figyelemre méltó termék, a kozmetikai kompozíciókban használt szintetikus szilikonok, főleg a cyclomethicone alternatívája. Nem illékony, de átható, gyorsan felszívódik és nem hagy fényes nyomot a bőrön.

Kellemes, kényelmes érzést nyújtva nagyon jól eloszlik a bőrön, jó biológiai összeférhetőséget mutatva annak lipidrétegével. Csökkenti a krémek bőrrevitelekor fellépő fehérítő hatást és javítja a kozmetikai készítmények érzékeinkre gyakorolt összhatását.

Megújuló forrásból eredő növényi eredetű termék. A bio kozmetikumok összetevőjeként jóváhagyott termék.

Megjelenési forma: tiszta, színtelen, alacsony viszkozítású folyadék

Hialuronsav

Biotehnológiával, növényi forrásokból fermentációs eljárással előállított termék. A hialuronsav előfordul természetes módon a test külömböző szöveteiben: a bőrben, az ízületi folyadékokban, a kötőszövetekben. Egy glükózaminóglikán (GAG), a kollagén meg az elasztin mellett az egyik legfontosabb sejtenkívüli elem.

A hialuronsav képes nagy mennyiségű vizet magához vonzani és megtartani, ezáltal többek között teltséget és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek. A kor előrehaladtával a bőr hialuronsav tartalma fokozatosan csökken. A hialuronsav bőrre alkalmazva nem hatol túl mélyre és nem helyettesíti a szervezetben jelen lévő hialuronsavat.

A kozmetikai termékek hatóanyagaként kitűnő vízvisszatartó képessége segíti a bőr hidratálását, egységesítését és feltöltését, kisímítását, enyhítve a ráncok és finom vonalak kinézetét.

Panthenol

A B vitaminok csoportjának tagja, a pantoténsav – B5 vitamin – minden életforma számára lényeges elem. A panthenol a B vitamin előfutára, amely amint a bőrbe jut, gyorsan pantoténsavvá alakul, amely fontos szerepet játszik a sejtek és szövetek aktivitásában.

Neve a görög “panthoten” szóból származik, amely azt jelenti “mindenhol”. A panthenol két izomér formájában létezik: D és L, viszont csak a D forma – Dexpanthenol vagy D-Panthenol – a biológiailag aktív.

A panthenolt tartalmazó késztmények helyi alkalmazásával serkentjük a keratinociták szintézisét és a fibroblasztok proliferációját (az epidermist alkotó sejtek), elősegítve a sebek gyógyulását, felgyorsítva a bőr regenerálódását, ezen felül feljavítja a bőr hidratáltságát és csökkenti a gyulladást.

A panthenol tulajdonságai

  • gyulladásgátló, csillapítja az irritált, viszketeg, égési sebtől szenvedő bőrt
  • hegesítő hatású, segíti a hámképződést és a sérülések gyógyulását
  • hidratál, fenntartja a bőr hidratáltságát, csökkenti a kiszáradás folyamatát

Aloe Vera gél 

Az aloe vera egy tüskés levelű növény a liliaceae családból. A levelekből kinyert, vitaminokban, nyomelemekben, enzimekben és savakban gazdag gél kivételes, a világ minden szegletében elismert tulajdonságokkal bír. Ezt a növényt, az emberi szervezetre gyakorolt bizonyítottan jótékony hatásainak köszönhetően már a legrégebbi tudományos gyógyászati dolgozatokban is megemlítik.

Az aloe vera gélnek nagyon erős hidratáló hatása van, összehúzó és gyulladásgátló, megengedi a bőrbeli vízveszteség pótlását. Tápláló, bőrhegesítő, regeneráló, serkenti a bőr gyógyulását és javítja a mikrokeringést. Csillapító, nyugtató, mérsékeli a bőrirritációkat, eritémát (pirosság), leégést. Serkenti a kollagénképződést. Alkalmas minden típusú bőrre, legyen az érzékeny, irritált, sérült vagy allergiás.

A levendulavíz tulajdonságai

  • nyugtatja és felfrissíti a bőrt
  • hegesítő hatású, elősegíti a sérült bőr regenerálódását, szerkezeti javítását
  • kitisztítja a bőrt, a fejbőrt is
  • tónusjavító, enyhén összehúzó hatású
  • csillapítja a pirosodást, nyugtatja a napégette, irritált bőrt

Hibiszkuszvirág

A hibiszkuszvirág öregedésgátló elemeket tartalmaz, antioxidansokban, polifenolokban, AHA savakban (hibiszkuszsav, citromsav, almasav) gazdag,  melyek jótékony hatást fejtenek ki bármely típusú bőr javára.

A hibiszkuszvirág bőrradírként egy sor archámlasztó készítménybe, krémbe és vizes vagy olajos gélbe belefoglalható.

A hibiszkuszvirágban fellelhető hatóanyagok egész sora vízben oldódik, ezáltal a vizet tartalmazó készítményekben maximálisan kiaknázhatók ennek a pornak a jótékony hatásai. Tehát, megszűrt vizes ázat formájában krémekbe, emúlziókba, frissítőkbe, cleanser oldatokba, sminklemosókba és tusgélekbe is belefoglalható.

Előállítási mód: a szárított virágokból őrleményt készítenek

Megjelenés: finom granulátumú por, színe bíborvörös, illata gyümölcsös-savas

Összetevők (INCI): hibiscus sabdariffa flower powder

TULAJDONSÁGOK

  • ösztönzi a mikrokeringést
  • serkenti a sejtmegújulást
  • serkenti a kollagénképződést
  • derűssé teszi az arcbőrt
  • öregedés-megelőző és gátló hatású
  • jelentős az AHA és polifenoltartalom
  • mélységében tisztítja a bőrt

A C-vitamin (MAP) a C-vitaminnak egy nagyon stabil változata, vízben oldódik, a fény és az oxigén hatására nem bomlik le, a kozmetikai készítményekben pedig ugyanolyan hatásos, mint az aszkorbinsav.


Tulajdonságok

  • erős antioxidáns
  • szabadgyökellenes
  • enyhíti a ráncokat, a finom vonalakat
  • gátolja a melanin termelődését
  • serkenti a kollagéntermelődést
  • feljavítja a bőr szerkezetét és kinézetét
  • növeli a bőr rugalmasságát
  • elősegíti a sérült bőr gyógyulását
  • megnöveli a bőr hidratáltságát
  • csökkenti a pirosodát és a foltosodást (hiperpigmentációt)

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

INCI: Rosa Damascena Flower Water, Helianthus annuus seed oil, Calendula officinalis flower extract, Aloe vera leaf Water, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Panthenol, Glycerin, Coco-Caprylate,benzyl alcohol, salicylic acid, glycerin, sorbic acid, Perfume