HU: 003620 448 5590 AT: 0043664 1847020 office@oliveandoliva.com

Szia, Barbara vagyok, megszállott csináld magad csaj, anya, feleség és barátnő. Korábbi elfoglaltságaim alapján sales-es/marketinges, piackutató, amúgy 24 órás sofőr, takarítónő, szakács, varrónő, pszichológus, feltaláló, kertész, rakétaállomás vezénylő, bicikliszerelő – de ezeket persze pusziért csinálom.

Igen, állandóan úton vagyok, de ezt már kezdem megszokni, egyfajta vagabond életmód ez.

Soha nem volt rossz bőröm, de mindig küzdöttem piros foltokkal, amiket nem tudtam mi okozhat. A fiam születése után ez csak felerősödött, neki is érzékeny bőre lett, és a férjem is panaszkodott, hogy különböző tisztálkodási szerek után kipirosodott, száraz a bőre, és viszket. Ekkor határoztam el, hogy nem akarom a teleműanyagozott kozmetikai termékeket használni, keresek más alternatívákat, elkezdtem nagyon sokat olvasni, megpróbáltam szappant csinálni egy internetes cikk alapján.

Nagyon veszélyes megfelelő tudás nelkül szappant készíteni, az én első olivás szappanom egy büdös penészes katasztrófa lett, a kezemet is elégettem, de nem adtam fel. Innentől nagyon sok különböző szappankészítő, krémkészítő tanfolyamon, illóolajok különböző hatóanyagok megismerését segítő kurzuson vettem részt, csakhogy a hatóanyagokat, összetevőket tesztelhessem. Először csak a szappanokat cseréltem le, aztán szép lassan mindent. (Van pár dolog amiről nem tudok lemondani, ez például a hajfestés, de itt is inkább az  ammóniamentes festékeket kérem a fodrásztól – már kísérletezzük az alternatív megoldásokat).

A termékeket többszáz ismerősön, baráton családtagokon teszteltük, és az ő segítségükkel, visszajelzéseikkel, tanácsaikkal kezdődött, hogy a szenvedélyből most már megfelelő szakértelemmel, és egy kiváló vegyészmérnök segítségével űzött hivatás lett.